19 Jan 2014

kucing? pergi toilet? serious?

Posted by with 6 comments
Assalamulaikum.

Yeah, today nak story sikit pasal seekor kucing yang bukan dijumpai tapi entah tetiba datang berpeleseran di laundry tempat I kerja. Mula-mula tu I menyampah jugak lah sebab serabut nau aku dengan kucing ni ha. Mana aku pergi situ lah dia nak ada sekali. Stress! Tapi lama lama I jatuh sayang pulak dah kat kucing tu.

Kisah bermula pada masa I nampak dia tidur atas kerusi. Mengerengkot. Adakah dia kesejukan. Kesian I tengok dia. So, I ambik tuala and selimutkan dia. Lepas tu I duduk sebelah layan cerita BE CAREFUL WITH MY HEART. Hikhik. Dah, I tahu uolls semua follow jugak kan cerita tu. Best kan?? So, sambil tengok cerita tu. I ada jugak jenguk si kucing yang sedang tidur kat sebelah I ni. Then, I usap usap badan dia. Kira macam belai lah. Nak nangis pulak rasa tengok kucing ni. 

Lepas habis layan cerita, I dengar dia mengiau sebelah I. I pandang dia. Alahai, mata dia macam tengah merayu kat I. Dalam hati, memang cair. Haha. I pun without hesitation terus pergi beli susu untuk dia. On the way ke kedai, I ditemani oleh si kucing. Hambik.. sumpah macam ada bodyguard. Kihkih. Kucing tu pandai k. Bila I stop, kucing pun stop and pandang I. Alahai, lagi bertambah cair hati I ni. 

Si kucing memang tersangat lapar. Dia terus minum susu and friskies yang dah disediakan. Gelojoh perghh. Tak sempat nak baca doa dulu. Nasib tak tercekik. Takde pulak klinik haiwan kat area situ. Comel sesangat k I tengok kucing tu. Bila dia dah kenyang tu. Dia gesel gesel kan badan dia kat kaki I. Alahai. Cukup mencairkan hati. Bila I usap bulu dia yang warna orange tu, terus dia menggeliat and buat aksi manja and comel dia tu. 

Tak lama lepas tu, dia pun pi duduk kat atas kerusi and tidur. Bertuahnya punya kucing, lepas mencekik terus membuta. Ditinggalnya I kat situ terkulat kulat dengan aksinya yang macam comel je, macam cute je. Heh.

Ni lagi satu yang best pasal si kucing ni sebab dia pandai pergi poo poo pee pee kat toilet. Serious! Terkejut beruk jugak I bila tengok dia membuang kat toilet. Beruk pun marah tengok I terkejut macam dia. (K hambar) Masa tu terdetik dalam hati. Pandai jugak si kucing ni. Amaze kejap I. 

Disebabkan dia dah tidur dan I pun banyak kerja lagi perlu dibereskan. Makanya, I tinggalkan dia dengan mimpi yang indah indah. Padahal dalam hati jealous sesangat tengok kucing tu tidur. Aku pun tak cukup tidur kucing oii.

Yang err macam tak berapa nak percayanya, I ni spesies penakut dengan kucing. Tapi suddenly boleh berbaik baik dengan kucing. Pelik bin ajaib jugak lah. Ni lagi satu story pasal kucing





Before I end this entry. Ce scroll sampai bawah sat. Nampak tak countdown birthday tu. Hikhik. I excited ni. 

Thanks for reading this entry btw. :)

12 Jan 2014

FANS OF NOVELS?

Posted by with 1 comment
Assalamualaikum dan apa khabar ya ahli syurga? 

Harini Wawa tak nak membebel panjang panjang. Wawa just nak story kat uolls semua. Ingat lagi tak in previous entry, Wawa ada cakap Wawa nak start business kan. So, today, as promised. Wawa nak tunjuk barang barang yang Wawa nak jual tu.


For those Kaki Novel/Hantu Novel/Peminat Novel. Don't miss the chance to grab these second hand novels with affordable price. No worries please because these novels are in good condition. Range between RM10 to RM20 (excluded postage). Cash and free delivery for Kuantanese. Hurry! First come, first serve.

Doktor Cinta by Dyadila 
RM 15 (excluded postage) 

Hangatnya Cinta by A'je Fazlina
RM 12 (excluded postage)

Kelat-kelat Sayang by Izzul Izzati 
RM 14 (excluded postage)

Nasi Lemak Buah Bidara by April Snow
RM 13 (excluded postage)

Dia Tak Tanya by Aleya Aneesa
RM 14 (excluded postage)

Syurga Di Hati by Fatin Nabila
RM 12 (excluded postage)

So far Wawa masukkan 7 gambar dulu. Don't worry. Banyak lagi novel. And akan di update setiap hari. Nak tengok lagi novel apa yang ada? Boleh click Double N's Book Store


10 Jan 2014

Ramaikan Follower,Raikan Ukhuwah..

Posted by with 34 comments
(Click Banner)

Assalamualaikum uolls.. meh join segmen ni. 

Syarat-syarat :


1. Follow Lorong Cinta
2. Buat Entri  Segmen : Ramaikan Follower,Raikan Ukhuwah..
3. Tampal Banner dan link kepada Lorong Cinta
4.Copy URL dan Paste dalam ruangan komen
5.Bermula 7 Januari dan berakhir 7 Februari 2014


6 Jan 2014

look back and ... 'Ya Allah, rindunya!'

Posted by with No comments
Assalamualaikum. First entry in 2014. First of all, Wawa nak wish Happy New Year. Sorry sebab dah lambat sangat. Got so many works to be done. Tapi whatever it is, BETTER LATE THAN NEVER! Betul tak. For those yang sambut birthday from first of Jan till today, Happy Birthday! 

And for today, I would like to talk about school. Do you have any idea how I miss the school. I missed my teachers, class and most important, I missed my friends. Betul lah orang cakap zaman persekolahan is the best, a part which lot of memorable moments happened. If only I could tell the world. How lifeless I am sebab dah tak sekolah. Macam dah takde target dalam hidup. Sebelum ni, ada exams and vital exams such as UPSR, PMR and SPM. So, kita ada matlamat dalam hidup. Ada motif why we come to school everyday. But now, I have no idea what I am doing. Yes, I'm working but it is just a medium for me untuk menghilangkan kebosanan. Yelah kan, instead duduk kat rumah doing nothing ternak lemak, baik kerja. Ada juga faedahnya. Dapat income lagi. 

So, today Wawa nak tujukan entry ni for those yang masih bergelar pelajar sekolah. Please, appreciate every single moments in school sebab kalau awak kehilangan satu saat, you'll loss. One day, you'll look back and say 'I missed every things in school'. Trust me! I'm not joking. Hell no. Ni bukan maharaja lawak mega k. This is the reality. The real situations you'll face in few more months for batch 97 and maybe few more years for the rest. 

Because I'm facing it. Right now, mula lah rasa macam nak pergi sekolah. Rasa rindu nak buat latihan add math, rindu nak belajar bio, chemist, physic, math, english, pai, bm, sej all that. Rindu nak rasa kebulur apa semua. Yes, RINDU! A word which hardly can explain my feelings to few who do feel the same. 

Dulu before SPM, rasa macam bila lah nak habis SPM ni. Tak sabar dah aku nak rasa kebebasan. The 'real freedom'. Konon! Serious because now I hate this 'freedom'. Bonda Norhana is damn right. Few minutes before I'm gonna sit for Physic Paper 1. I asked her....

Me: Cikgu, risau lah. 
Bonda Norhana: Buat apa nak risau. Semua awak dah ada. Nak risau bukan sekarang. Lepas habis SPM nanti. Masa tu perlu risau. Risau tak tahu nak buat apa. At that time, mula lah sibuk nak datang sekolah.

Thought of mine: Yeke, lepas SPM dah tak stress. What for nak risau?

But the fact is, MEMANG RISAU!!!!!! I'm worried about my results. TOTALLY!

A 'gift' form cikgu physic.

I missed them
Thank you for reading this entry. I hope, you'll get something.