16 May 2017

friends

Posted by with No comments
Hye awak semua. Eh, lupa nak bagi salam. Assalamualaikum. Haritukan Wawa 'membersihkan' laptop. So, Wawa jumpa banyak gambar gambar time Matriks dulu. Jom kita tengok nak tak?
















Ni lah antara gambar gambar zaman muda matriks dulu. Hmm, diorang semua ni kawan baik wawa tau. Kawan susah senang time matriks dulu. Kitorang yang pergi bercuti sampai ke Langkawi, Penang Kedah semua. Ya Allah rindu sangat. Hmm. 



12 May 2017

What goes around comes around.

Posted by with No comments
Hye, assalamualaikum. Tak jawab dosa tapi kalau jawab hmm sayang. 

Lama gila kan Wawa tak update entry baru. Ala, sorry la. Wawa busy sangat. Wawa janji nanti Wawa upsate semua story Wawa pergi vacation kat Jepun. Oh ye dengan resepi Japanese Cotton CheeseCake yang konon kononnya sedap sangat tu. Yup, undeniable memang kek tu sedap. Masa kat Jepun tu Wawa rasa yang brand Rikuro. Memang superb la rasa dia. Tak cukup satu slice. :p

Anyway sayang sayang ku. Wawa dah nak dekat dengan final semester 4 ni. So, memang banyak sangat projek nak kena hadap. Mula dah perangai mengada-ngada keluar. Homesick lah semua ada. Hmm, lepastu menangis sorang-sorang. Bila masa tah nak happy ni.

Hmm, Wawa nak tanya ni, korang setuju tak dengan frasa ‘What goes around comes around’ hm?? Lepastu kan Wawa nak tanya pernah tak bila semua kebaikan yang korang buat, balasan yang korang dapat tu tak sama pun macam kebaikan yang korang buat? Eh apasal eh nak bermadah sangat Wawa ni. Haa, senang cerita macam ni la. Bila korang dah selalu tolong orang kan tapi time korang susah, time korang ada problems, orang takde pun nak tolong korang or at least ada untuk korang have fun. Ada untuk korang lepak ke apa. Pernah tak macam tu?? Takdelah, bukan nak ungkit apa apa ke or apa lah tapi Wawa nak tanya je. Pernah ke tak. And if yes? Boleh tak share dengan Wawa apa yang korang buat? Serious ni Wawa nak tau sangat. Kalau boleh kan. Korang email la jawapan tu. Jangan comment kat bawah ni. Kita make it private.  Dah lama Wawa tak interact dengan kawan kawan kat blog kan. Wawa perasan ada yang selalu comment kat entry Wawa yang lepas lepas tu. Wawa nak bagi tau ni. My Phone number is private and confidential tau. So, sorry memang Wawa tak bagi lah untuk yang mintak tu. Kalau nak kawan or nak tanya apa apa. Email je Wawa. InshaAllah I will reply okay. 

Next is. Hmm sekarang ni kan dah nak dekat bulan Ramadhan. Korang dah prepare? Eh bukan prepare baju raya maksud Wawa. Adoi. Prepare lah apa yang patut. Iman tu dah upgrade ke belum? Mana yang belum habis ganti puasa tu? Ceh Wawa ni cakap kat orang pandai. Dia tu? Hmm, Wawa pun banyak yang lopong sana sini ni cane ni ea?? Okay, sama sama kita prepare okay nak jemput Ramadhan kali ni kan. Harapan Wawa?? Hmm, harapan Wawa kalau boleh taknak missed solat tarawikh. Nak make it full sebab bukan selalu kan. Solat ni dalam setahun yang ada 12 bulan tu. sebulan je yang ada. So, kalau mampu, cukupkan lah sebulan. 


Baju raya? Amboi, baru perenggan ke berapa ni. Cepatnya cakap pasal baju raya ea. Padahal hmm puasa pun belum. Haha, takde lah ni Wawa saja je nak bercanda kat sini. Okay Wawa ada banyak pilihan colours and yang confirm on warna pink. Kenapa pink? Sebab entah mood nak jadi perempuan sikit kot tahun ni. Tahun sebelum  ni hmm lelaki ke?  Hahaha. Takdelah Wawa gurau je lah. Ni satgi ada dok whatsapp ceq habaq mai la awat hang gedik lagu tu kat blog aih.. Okay okay tak Wawa gurau je. 

Hmm, dahlah cukup lah kot sampai sini je Wawa membebel. Banyak banyak pun bukannya korang sanggup nak baca. Hmm, jadi apa kata kalau kita stop kat sini. Ye Wawa janji nanti Wawa share resepi okay.


Bye for now. 
Thanks for reading.